Wie ben ik?

Ik ben Marieke Schimmel en heb hoofdvak schoolmuziek gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en hoofdvak Piano aan het Utrechts Conservatorium bij Ton Hartsuiker, Robert Groslot en Alan Weiss.

Tevens behaalde ik daar de aantekening ‘dirigeren en arrangeren’.

Vervolgens ben ik mij gaan specialiseren in het muziekonderwijs aan (jonge) kinderen.  Hierdoor behaalde ik in 1993 het diploma ‘docente Algemene Muzikale Vorming’ voor muziekscholen. Naast het klassieke repertoire heeft ook lichte muziek mijn interesse.

Met veel plezier geef ik aan kinderen, tieners en volwassenen les waarin het samen muziek maken een belangrijke plaats in neemt. Eenmaal per jaar geven alle leerlingen een einduitvoering. Alle leerlingen treden dan op als solist en spelen ze samen met bijvoorbeeld viool-, saxofoon- of dwarsfluitleerlingen.
  Afbeelding invoegen
Naast mijn eigen piano- en muziekstudio in Baarn, ben ik werkzaam op De Gooische Muziekschool in Bussum. Daar geef ik leiding en ben verantwoordelijk voor de afdelingen Piano en Basisvorming. Voor de afdeling Basisvorming ontwikkel ik samen met collega docenten nieuw lesmateriaal voor onze basiscursussen, te weten Instrumentale Basisvorming en PianoPLUS. Beiden cursussen zijn inmiddels ook in Baarn te volgen.

Zelf heb ik veel kamermuziek gespeeld en ook een lange tijd in een Big Band. De afwisseling van beide genres heb ik altijd erg leuk gevonden. Bij de Muziek- en Dansonderwijs uit Baarn ben ik zeer actief en vanaf het begin betrokken geweest. Ik ben als pianodocente aangesloten bij de EPTA en KNTV.
 
Waar krijg je les?

In een prachtige studio in Baarn met een huiselijke sfeer en rustige uitstraling. Lekker relaxt les krijgen en je vooral thuis voelen. Dat stimuleert!